Konfiturowe szaleństwo w mojej kuchni

Z racji tego, że jestem fanką serów i często przygotowuje deski serów, postanowiłam urozmaicić ich smak. Na desce serów znajdują się owoce takie jak winogrona, truskawki, czy gruszki. Dodaję również krakersy oraz bagietkę. Sery świetnie komponują się z tymi dodatkami.

Konfitury, które smakują nie tylko z serami

konfitury do seraPostanowiłam spróbować czegoś innego, niż konfitura żurawinowa. Konfiturę żurawinową uwielbiam, cudownie pasuje do grillowanego oscypka. Zainteresowałam się naturalnymi konfiturami do serów. Wyprodukowane zostały z cytryn, które wzrastały w ekologicznych warunkach i nie były opryskiwane. Postanowiłam swoją przygodę z konfiturami rozpocząć od konfitury z rozmarynem, która świetnie sprawdziła się w połączeniu z serami kozimi. Ciekawą propozycją są konfitury do sera z dodatkiem pieprzu, imbiru czy chilli. Zakupione przeze mnie konfitury świetnie smakują również podane na kromce świeżego chleba lub też na słonych krakersach. Mają doskonały smak i zrobione są z naturalnych składników, co jest dla mnie bardzo ważne. Konfitury smakują naprawdę wyjątkowo i zamierzam spróbować jeszcze innych smaków, ponieważ często przyrządzam deski serów. Z racji tego, że sięgam tylko po naturalne produkty bardzo zaciekawiła mnie oferta konfitur do sera. Składniki pochodzą z naturalnych upraw i mają świetne właściwości prozdrowotne. Cechuje je wyjątkowy smak i wysoka jakoś użytych składników do ich produkcji. Stały się moimi ulubieńcami i zamierzam wypróbować więcej smaków.

Zawsze dodawałam tylko konfiturę z żurawiny, ale konfitury cytrynowe z dodatkami stały się moim odkryciem. Świetnie wydobywają smak z serów, podkreślają jego walory oraz nadają wyjątkowego aromatu. Konfitury są naturalne, bez sztucznych dodatków, co jest dla mnie niezwykle ważne.